Grövelsjön 2021

Camping Grövelsjön

Grövelsjön 2021

med Silverfallet & SvenskNorska gränsen
19 – 20 oktober 2021

Ca 15 km

google earth karta

Kommer fram till Grövelsjön på eftermiddagen, efter att ha åkt över 40 mil med bil. Riktigt skitväder ibland, med snöslask på slutet. Vi hittar en bra parkering och sätter igång att vandra västerut, uppför mot Silverfallet. Det blir fort mörkt och mera dåligt väder med bla regnblandat snö, så vi försöker hitta en tältplats för natten. 

Ett djäkla smattrande mot tältduken, men nyinköpta tältet MSR Hubba Hubba NX, sovsäcken Big Agnes Torchlight UL 30° och liggunderlaget Exped Synmat HL LW, gjorde att jag inte behövde frysa under natten. 

silverfallet
Silverfallet

Vaknar dag två utvilad, men med något i kroppen som gör att man blir andfådd av att bara snöra på sig kängorna… Så vi bestämmer oss för att försöka hitta på stigen som vi tappa bort i mörkret igår kväll. Därefter knata förbi Silverfallet, ta stigen ner mot Grövelsjön igen, för att byta stig och gå upp mot norska gränsen. (Har vi åkt ända hit, så kan vi ju inte missa att ”komma utomlands”.) Därefter ta oss ner till bilen igen, campa en natt o se hur vi mår imorgon.

Silverfallet, var verkligen inte mycket att se, men nu är det gjort…

Grövelsjön
Grövelsjön

Hmmm… Nej, tungt idag också, så vi avbryter årets vandring och åker ner till Mora o tar in på trevliga Hotell Kung Gösta, där det blir god middag och övernattning.
MEN vi kommer tillbaka nästa år och då djäklar…