Grövelsjön 2022

Grövelsjön 2022

Grövelsjön (2:a gången)

Vi är tillbaka för att avsluta det vi påbörjade förra året…

26-28:e juli 2022


Ca 40 km

googleearth grovelsjon2022
Grövelsjön wide
Grövelsjön i strålande sol

Då var vi tillbaka till Grövelsjön. 40 mil i bilen och betydligt varmare än sist vi var här.
Vi ger oss iväg från parkeringen vid 18-tiden för att knata hängbron över Grövlan och nordväst upp mot svensknorska gränsen. När den är passerad, så sätter det igång att blåsa ordentligt och vräka ner regn. Vi fortsätter Linné-stigen, (där han gick 1734) och vinden minskar betydligt när vi kommer i lä mellan Salsfjellet och Sjøhøgda. Efter en stund, så upphör regnandet också och vi slår läger för natten. Efter att vi fått i oss lite kvällsmål, så dyker det upp några nyfikna renar.

Nästa dag börjar molnen att spricka upp och vi fortsätter vår vandring ner mot och förbi Sylseth/Sylen. Därefter uppförsbacke mot svenska gränsen igen, där det planar ut och sen är det i stort sett rakt österut och nerförsbacke mot Hävlingestugorna, där det blir lunch och lite rast innan vi fortsätter söderut längs med Hävlingen och Särsjön mot nästa campingsplats i lä vid Särsjöbäcken.

Efter ytterligar en god natts sömn, så ger vi oss iväg igen i växlande molnighet och ökande värme, nu först söderut mot Övre Fosksjön, för att sen vika av västerut mot Jakobshöjden, där det sluttar betydligt uppför, men när vi kommit upp, så är det värt det flera gånger om för utsikten över Grövelsjön. Lite rast och lunch och njuta en stund, innan nerfärden mot parkeringen och en ny tältnatt, så att vi känner oss utvilade inför hemresan (och hamburgaren;-) i morgon.

utsikt över Grövelsjön från Jakobshöjden
utsikt över Grövelsjön från Jakobshöjden